woensdag 14 februari 2018

Recept ☆ Turks Brood

Ingrediënten
- 9 gr gedroogde gist
- 250 ml lauwwarm water
- 1 tl suiker
- 4 el olijfolie
- 1 tl zout
- 500 gr tarwebloem
- 1 ei
- Sesamzaadjes

Bereiding
1) Gist, suiker en water samen mengen in een kom (kan in een gewone kom zijn of in de kom van de keukenrobot) Wacht 5 min. na het mengen van dit mengsel. Je zal zien dat er belletjes op komen en dan kan je verder gaan.

2) Voeg de olijfolie, het zout en het bloem toe en kneed (Met de hand of met de keukenrobot) Is de deeg nog te plakkerig voeg nog wat bloem toe.


3) Doe de deeg in een kom die is ingesmeerd met olie, laat de deeg ongeveer een 30 minuten rijzen. Leg op de kom een vochtige doek.

4) Verwarm de oven op 230 graden.

5) Leg bakpapier op de bakplaat en daarna leg je er de deeg op. Maak een ronde vorm van ongeveer 4 cm dik. Laat 15 minuten rijzen onder een vochtige doek.

6) Je kan nu een patroon in je brood maken. Smeer daarna je brood in met een los geklopt ei en strooi er sesamzaadjes over.

7) Bak het brood ongeveer 15 minuten. Kijk soms eens naar je brood, elke oven is anders. Het kan zijn dat bij sommige ovens 10 minuten al voldoende is

8) Laat je brood afkoelen op een rooster.

Ik maakte van het Turks brood een opgevuld brood met een
overschotje hamburgers, tomaat en cheddar kaassaus.

- xx Lots Of Love xx -
- xx Fanja xx -


Geen opmerkingen: